Varkenshaas met cranberrysaus, bacon-saliekroketjes en geroosterde pastinaak
40 min bereidingstijd
15-20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer elk plakje bacon of spek. Leg op elk aardappelkroketje een blaadje salie en omwikkel met een lapje bacon of spek. Leg de kroketjes op de bakplaat.
- Boen de pastinaken schoon en snijd in repen van 1 cm dikte. Leg de pastinaak bij de aardappelkroketjes. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat zout.
- Rooster de kroketjes met de pastinaak in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Bak het vlees in 15 minuten rondom bruin en vanbinnen rosé. Snipper de sjalot.
- Neem het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Fruit in het bakvet de sjalot met de resterende salieblaadjes en de cranberry’s.
- Voeg na 2 minuten de compote en de steranijs toe. Schenk de port erbij en laat de saus 5 minuten zachtjes inkoken.
- Snijd de varkenshaas in plakjes en leg met de aardappelkroketjes en de geroosterde pastinaak op een schaal. Schep er een beetje cranberrysaus over. Serveer de rest van de saus in een kom erbij. Garneer met blaadjes basilicum.
Familiefavoriet: varkenshaas met een zoete cranberrysaus en krokante bacon-saliekroketjes.
Variatietip: Neem in het wildseizoen ook eens wildzijnfilet of hazenrugfilet.
Maak je iemand anders blij met dit gerecht?
Verpak de plakjes varkenhaas met de saus, de geroosterde pastinaak en de ongebakken salie-baconkroketjes apart. Verwarm de varkenshaas in een koekenpan, bak de kroketjes in de oven (220 ºC, 15-20 minuten). Schuif de laatste 8 minuten ook de pastinaak in de oven.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 500 kcal
- 22 g vet waarvan 5 g verzadigd
- 27 g koolhydraten
- 42 g eiwit
- 9 g vezels
- 2,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen